Τοποθεσίες που θα σας μαγνητίσουν

   

Αρχαιολογικό Μουσείο λειτουργεί στο κέντρο της πόλης και αρχαιολογικοί χώροι βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Κισσάμου στεγάζεται στο ενετοτουρκικό μνημείο της κωμόπολης το οποίο είναι γνωστό ως ‘Διοικητήριο’. Τα εκθέματά του παρέχουν μια διαχρονική εικόνα της ιστορίας της περιοχής από την προϊστορική εποχή μέχρι την ύστερη αρχαιότητα, δηλ. τους παλαιοχριστιανικούς χρόνους.

 

Η Κνωσός απέχει 170χμ καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλειου.

Το Aνάκτορο της Kνωσού είναι το μεγαλύτερο από τα κέντρα της μινωικής εξουσίας. Πρόκειται για ένα κτιριακό συγκρότημα που αναπτύσσεται σε χώρο 22.000 τ.μ. Χτισμένο σ' ένα κατά μεγάλο ποσοστό τεχνητό λόφο ήταν το εντυπωσιακότερο από τα μινωικά ανάκτορα. Αποτελούσε το κέντρο διοίκησης της μινωικής Κνωσού

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου είναι από τα πιο μεγάλα και αξιόλογα μουσεία στην Ελλάδα και ένα από τα σημαντικότερα στην Ευρώπη. Τα εκθέματά του περιλαμβάνουν αντιπροσωπευτικά δείγματα από όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας, που καλύπτουν περίπου 5.500 χρόνια, από τη νεολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους. Κυρίαρχη θέση, όμως, στις συλλογές του κατέχουν τα μοναδικά αριστουργήματα της μινωικής τέχνης και το μουσείο δίκαια θεωρείται το κατ' εξοχήν μουσείο του μινωικού πολιτισμού.

 

Η ιστορική νήσος Γραμβούσα και η μοναδική λιμνοθάλασσα του Μπάλου είναι επισκέψιμα οδικώς και/ή διά θαλάσσης με καθημερινή σύνδεση.

Τα νησιά της Ήμερης και της Άγριας Γραμβούσας βρίσκονται στο τέλος της ομώνυμης βορειοδυτικής χερσονήσου της Κρήτης. Στην Ήμερη Γραμβούσα βρίσκονται τα ερείπια ενός ενετικού κάστρου (1579).

Η λιμνοθάλασσα Μπάλος βρίσκεται στο ακρωτήρι Γραμβούσα, κοντά στην Κίσσαμο. Η παραλία στη λιμνοθάλασσα έχει ωραία άσπρη άμμο και μυριάδες σπασμένα και ολόκληρα κοχύλια, με ρηχά νερά, πολύ ζεστά ειδικά το καλοκαίρι. Καλύτερη ωστόσο είναι η παραλία έξω από τη λιμνοθάλασσα, όπου μπορεί κανείς να κολυμπήσει σε βαθιά διαφανή, καθαρά νερά. Στον Μπάλο μπορείτε να πάτε είτε με καραβάκι από την Κίσσαμο ή με αυτοκίνητο 4x4 και μοτοσικλέτες, καθώς τα περίπου 10 χιλιόμετρα δύσκολου χωματόδρομου, δεν επιτρέπουν την εύκολη πρόσβαση σε συμβατικά αυτοκίνητα. Όπως και να ‘χει θα πρέπει να περπατήσετε καθώς θα πρέπει να αφήσετε το αυτοκίνητό σας 15 λεπτά πριν την παραλία και ακολουθώντας το μονοπάτι να φτάσετε στην παραλία περπατώντας.

 

Η αμμώδης ροζ παραλία της Ελαφονήσου, νότια, απέχει 48χμ και η γραφική Παλαιόχωρα 45χμ.

Η Ελαφόνησος είναι μία αρκετά απομονωμένη ειδυλιακή τοποθεσία στη νότια Κρήτη. Η παραλία έχει ένα απίστευτο ροζέ χρωματισμό και πραγματικά αξίζει να την επισκεφθείτε. H νησίδα κοντά στην ακτή δίνει την εντύπωση ακρωτηρίου και καθώς τα νερά είναι αβαθή φτάνετε περπατώντας.

Η Παλαιόχωρα με τις μοναδικές της παραλίες και τα γραφικά της σοκάκια βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο του νησιού και συνδέεται με τακτικά δρομολόγια με την υπέροχη Γαύδο, το νοτιότερο άκρο της Ευρώπης.

 

Η ονομαστή παραλία των Φαλασάρνων στα 15χμ.

Η παραλία στα Φαλάσαρνα έχει βραβευτεί ως η πιο όμορφη παραλία της Κρήτης και συμπεριλαμβάνεται πάντα μέσα στις 10 καλύτερες παραλίες της Ευρώπης, διαθέτοντας υπέροχη λευκή ψιλή άμμο και ζεστά, κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά. 

Επίσης ο επισκέπτης θα απολαύσει ένα πραγματικά μαγικό ηλιοβασίλεμα.

ΜΗΤΕ:1042Κ032Α0180801